Pogoji poslovanja

Spletna stran: www.besmart-pharma.com

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja se nanašajo na delovanje spletne trgovine www.besmart-pharma.com, pravico obiskovalcev spletne strani ter poslovno razmerje med podjetjem in stranko.

1.Uvod

Vse objavljene vsebine na spletni strani www.besmart-pharma.com so last podjetja STM365 d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Kopiranje, razmnoževanje ali distribuiranje na kakšen drugačen način je brez dovoljenja SMT365 d.o.o. prepovedano. STM356 d.o.o. si pridružuje pravico do sprememb vsebin objavljenih na spletni strani www.besmart-pharma.com. Za morebitne tipkarske napake podjetje STM365 d.o.o. ne odgovarja.

Podjetje se zavezuje, da bo kupcem zagotovilo naslednje podatke:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra, davčna številka)
 • kontaktne naslove, ki uporabniko omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoji dostave izdelkov ali izvršitev storitev (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumo določene, razvidno mora biti, ali cena že vsebuje davek, stroške dostave
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoj za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane vračilo blaga
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo blaga in storitev objavljenih na spletni strani www.besmart-pharma.com, spletni trgovini STM365 d.o.o., Zadružna pot 9, 1370 Logatec. Z uporabo tega spletnega mesta se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti te splošne pogoje poslovanja sprejme.

3. Nakup

Nakup v spletni trgovini izvedemo v sledečih korakih:

 • V zavihku Trgovina s klikom izberemo željeni izdelek.
 • Pri izbranem izdelku s klikom na Dodaj v košarico izberemo želeni izdelek za nakup. S klikom na + ali – lahko povečamo ali zmanjšamo število izbranega izdelka.
 • Preverimo ali so v košarici želeni izdelki. Po potrebi lahko z nakupom nadaljujemo ali pa izpolnite podatke za dokončanje nakupa.
 • Izberemo način plačila in dostave ter izpolnimo Podatke za naročilo. Podatki, ki so označeni z * so obvezni podatki za izvedbo naročila.
 • Preberemo splošne pogoje poslovanja ter nato potrdimo naročilo s klikom na Naroči.
 • Naročilo je tako potrjeno. Na elektronski naslov prejmete potrdilo o naročilu.
 • V primeru sprememb (popravkov ali preklica naročila) po že potrjenem naročilu nam to sporočite na e-mail naslov: prodaja@besmart-pharma.com.
 • Račun oziroma pogodba se bo hranila na sedežu računovodskega servisa Roha d.o.o.

4. Cene in akcijske ponudbe

Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Izdani račun vsebuje poleg cene za izbrane izdelke tudi morebitne stroške pošiljanja. Akcijske ponudba (popusti) so lahko časovno ali količinsko omejene. Enako velja za promocijske kode. Popusti se med seboj ne seštevajo. Cene veljajo od 1.1.2021 do spremembe oz. preklica. Ponudnik si pridružuje pravico menjave cene, zaradi napake pri postavljanju cene na trgu. V primeru, da ste izdelek naročili po nižji ceni, vas moramo o tem obvestiti. V kolikor se z novo ceno ne strinjate, naročilo izdelka lahko zavrnete.

5. Način plačila

Kupec ima več možnosti plačila. Lahko uporabi plačilo po povzetju (v tem primeru stranka plača naročeno blago kurirju na kraju prevzema). Naročeno se lahko plača tudi s kreditnimi karticami navedenimi na spletni strani. V tem primeru ni potrebnega plačila pri prevzemu. Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov.  Naročilo bo obdelano v 48 urah po prejetju naročila in poslano najkasneje v štirih dneh od datuma naročila.

6. Dostava

Za dostavo naročila podjetje sodeluje z različnimi kurirskimi službami. Poštnina znaša 4,50eur, ne glede na količino in težo paketa. Ponudnik poleg tega zneska ne zaračuna nobenih dodatnih provizij na vaše stroške. V primeru plačila po povzetju, ponudniku plačate enak znesek, kot je bil potrjen pri spletnem naročilu. Ponudnik vas bo o točnem času dostave obvestil preko elektronske pošte ali sms sporočila. Ponudnik dostavlja pošto v dopoldanskem času na naveden naslov pri naročilu. V primeru, da je znesek naročila višji ali enak 50,00eur ponudnik namesto vas pokrije stroške pošiljanja. Če izdelek ni na zalogi, bo podjetje STM365 d.o.o. o tem kupca obvestilo v roku enega delovnega dne po oddanem naročilu in mu povrnilo morebitne stroške, ki so iz tega naslova že nastali.

7. Lastninska pravica

Pridružujemo si pravico na prodanem blagu in storitvah, ki ostanej last podjeta STM365 d.o.o. tudi po tem, ko so vam izročeni, vse dokler kupnine ne plačate v celoti.

8. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga, podjetju sporoči (elektronski naslov prodaja@besmart-pharma.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. To pomeni, da je nakup 100% varen. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Blago je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 10 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe, v nepoškodovanem stanju oziroma še z originalno zaprto embalažo. Vračajočemu blagu mora biti priložena kopija računa ter vaši osebni podatki skupaj s številko osebnega bančnega računa, kamor vam vrnemo denar v primeru plačila po povzetju. V primeru plačila s kreditno kartico denar vrnemo na isti račun s katerega je bil izdelek plačan. Podjetje si pridružuje pravico do povračila samo kupnine izdelka in ne stroškov pošiljanja izdelka.  Vračilo kupnine opravi podjetje takoj ko je to mogoče oziroma najkasneje v 30 dneh po prejemu vrnjenih izdelkov.

9. Reklamacije

V primeru, da se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov) ali v primeru, da dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim, specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako) mora kupec v osmih dneh od datuma prejema o tem obvestiti podjetje STM365 d.o.o. na e-mail naslov: prodaja@besmart-pharma.com. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in omogočiti, da podjetje stvar pregleda. Podjete bo primer v čimkrajšem času obravnaval in vas o tem obvestil.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali izdelek zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek. Ponudnik ni odgovoren za napake, ki so vidno povzročene s strani kupca (če je blago poškodovano zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja, če zraven ni priložena kopija računa, če je blago odprto ali so odstranjene originalne etikete, kartončki).

10. Varnost

Upravitelj spletne strani www.besmart-pharma.com uporablja ustrezne tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov ter naročil.

11. Odgovornost

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga/storitev, podjetja STM365 d.o.o. ne odgovarja. Prav tako zaposleni v spletni trgovini niso pristojni za osebno reševanje morebitnih težav glede upraba blaga/storitev. Ponudnik ni odgovoren za posledice uporabe prehranskih dopolnil, kometičnih in ostalih izdelkov, kupljenih preko spletne strani, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov. Vsi podatki na spletni strani podnudnika so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikov ali farmacevtom. Prav tako podane informacije niso nujno usklajene z EFSO. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Podjetje STM365 d.o.o., ni odgovorno za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani www.besmart-pharma.com, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Podjetje STM365 d.o.o. si prdružuje pravico za odstop od pogodbe oz. realizacije naročila v kolikor nastane bistvena napaka v ponudbi. Bistvena napak zajema elemente, na podlagi katerih STM365 d.o.o. ne bi pristal na sklenitev pogodbe. Med morebitne napake spadajo tudi očitne napake v ceni, ki so lahko posledica tehničnih in drugih težav.

12. Pritožba in spori

Podjetje STM365 d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V interesu podjetja je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni.

Če stranka in podjetje spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le tega pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

Naslov za pritožbe:

STM365 d.o.o.

Zadružna pot 9

1370 Logatec

E-pošta: prodaja@besmart-pharma.com

13. Zbiranje osebnih podatkov in hranjenje

Kot osebne podatke razumemo kakršno koli informacijo, ki omogoča identifikacijo posameznika ali posameznice in ne vključuje anonimiziranih podatkov.

Nakup v spletni trgovini:

 • osebni podatki (naziv, ime, priimek, naslov, kraj in poštna številka, država, telefonska številka, elektronski naslov, ali ste pravna ali fizična oseba)
 • podatki o nakupu (izdelki, cena, datum, čas in kraj nakupa, način plačila in dostave)
 • osebni podatki (ime, priimek, telefon, elektronski naslov)

Prijava na e-novice:

 • enaki podatki kot v primeru nakupa v spletni trgovini

Kontaktni obrazci:

 • osebni podatki (ime, priimek, telefon, elektronski naslov)

Vašo telefonsko številko bomo uporabljali tudi za preverjanje zadovoljstva z nakupno izkušnjo, produktom oziroma storitvijo.Marketinški podatki vključujejo podatke o tem, kako in katera marketinška sporočila želite prejemati od nas in naših partnerjev, s katermi sodelujemo pri oglaševanju. Te podatke obdelujemo zato, da vam prikažemo relevantno vsebino na spletni strani in v oglasih ter da merimo in razumemo usepšnost oglaševanja. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je legitimen interes analize, kako uporabniki uporabljajo naše produkte, na podlagi česar razvijamo naše produkte in prilagajamo marketinške strategije.

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, dokler namen, za katerega so bili pridobljeni, ni izpolnjen in toliko časa, da zadostimo pravnim, računovodskim in drugim zahtevam poročanja, h katerim smo zavezani. Strmeli bomo k čim krajšem času hranjenja podatkov. Podatke o naročilih, ki med drugem vključujejo kontaktne informacije, način plačila in podatke o transakciji moramo skladno z zakonodajo hraniti 5 let. Nekatre podatke, ki jih hranimo o vas, lahko anonimiziramo in jih tako uporabljamo za statistično obdelavo, o čemer vas ne bomo obvestili.

Z uporabnikom sme podjetje, ki upravlja spletno stran www.besmart-pharma.com , stopiti v stik preko sredstev komunikacije na daljavo, če je to potrebno in kupec temu ne nasprotuje.

14. Marketinška sporočila (e-novice)

V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZeKOM-1) vam lahko pošiljamo marketinška sporočila, če ste opravili nakup na naši spletni strani, če ste se strinjali s pošiljanjem marketinških sporočil na naši spletni strani, v vsakem primeru pa se od prejemanja sporočil še niste odjavili.

Na obveščanje o novostih in ugodnostih se prijavite s klikom DA želim prejemati e-novice z novostmi in ugodnostmi. Od prejemanja e-novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo Odjava, ki se nahaja v nogi sporočila, ki vam ga pošljemo. Svoje podatke lahko spremenite tako, da nam pišete na elektronski naslov prodaja@besmart-pharma.com. Ob odjavi od prejemanja marketinških sporočil bomo še vedno hranili in obdelovali osebne podatke, ki se navezujejo na nakup naših produktov.

15. Komentarji na spletni strani

Komentiranje na spletni strani in v spletni trgovnini podnudnika ni avtomatsko. Vsak komentar se mora odobriti s strani administratorja. Za objavo komentarja/mnenja je potrebna registracija. Ponudnik si pridužuej pravico, da prosto presodi, kateri komentarji so primerni in kateri ne za samo objavo. Razlogov za zavrnitev ali odobritev komentarja ponudnik ni dolžan pojasnjevati.